Barst! Keramiek – Frank van Os

Geproduceerd bij Sundaymorning@EKWC

Data:

Nog niet bekend

Openingstijden:

Nog niet bekend

Locatie:

Eemstraat 7, 3522 SN, Utrecht
(Stichting Hapsis Utrecht, Praktijk Leander Tijdhof)

Toegang:

Gratis

Contact:

Telefoon 06-16022909. Gebruik van e-mail heeft de voorkeur.

Frank van Os

Frank van Os was born in the Dutch city of Utrecht in 1977. At the age of 18 he went to study Architecture at the Technical University of Delft (’95-’96), but after one year he came to the conclusion that electronic music took a bigger part of his interest then architecture and quit his study in Delft to find a study that suited that interest more. After a year of orientation and one year of base course, he got admitted (’98) to the Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) for the study of Audio Design. He chose his specialization in Sound Synthesis and Studio Technology. In 2002 he graduated and did a follow up with a European Media Master of Arts curriculum (EMMA). During the next couple of years he worked in music production, but also developed a growing interest in ceramics, and started to collect 60’s and 70’s German Pottery. Finally his passion for ceramics resulted in getting a job at Mobach ceramics (2005), a small Dutch company that has a tradition of making pottery for more than hundred years. At this company he learned the craft of hand-building very large pots, that, together with its special metallic reduction glazes, Mobach is famous for. Next to working at Mobach, in 2012 Frank took the step to start his own ceramics practice, under the name Barst! Ceramics that gave him the opportunity to dive more into the experimental and artistic side of ceramics. With a work about the interaction between sound waves and ceramics made for an exhibition with the theme ‘Curiosity’ organised by the ceramist collective Utrechtse Aarde (Earth of Utrecht) in 2016, he won a two month residency at the European Ceramic Work Center (EKWC). During his residency he continued his research in the combination of sound, electronics and ceramics.

 

24 uur per dag radio vanuit Het Hapsis Huis

Deze link opent in een pop-up

RADIOGIDS

Herhaling Het Hapsis Huis radio LIVE

Duur ongeveer 70 minuten
Uitzending sinds 27 november 2021

Het Hapsis Huis radio LIVE met geboortecoach Yolande Kusse, uitgezonden in de zomer van 2021

Als een voorbereiding op je bevalling is het goed om na te denken wie er tijdens de bevalling bij jou zal zijn. De meeste zwangere vrouwen kiezen voor hun partner, maar er zijn ook vrouwen die graag een zus, een vriendin of een moeder bij de bevalling willen hebben. Je kunt ook kiezen voor een doula. Ze is een extra steun tijdens de zwangerschap, de bevalling en soms erna. De doula lijkt een nieuw verschijnsel in de wereld van geboortezorg maar niets blijkt minder waar.

Kunsten van Het Hapsis Huis

Duur ongeveer 30 minuten
Uitzending sinds 27 november 2021

Herhaling Het Hapsis Huis radio LIVE met componist & muziekproducent Bouke Hennipman, uitgezonden in de zomer van 2021

Bouke Hennipman praat ons bij over zijn nieuwste muziekproducties. Bouke studeerde in 2019 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht in de richting Muziek & Technologie. Door het grote aanbod aan media-muziek is het volgens hem erg belangrijk om een eigen karakter aan muziek te geven. Een rode draad wordt daarom steeds beter hoorbaar in zijn veelzijdige werk. 

Filosofie van Het Hapsis Huis

Duur ongeveer 50 minuten
Uitzending sinds 27 november 2021

Het bewogen verleden van de haptonomie

Artikelen van oud-hoofdredacteur van het vaktijdschrift Haptonomisch Contact en haptotherapeut Wim Laumans beschrijven een ethisch fundament van haptonomie.

Daarmee heeft Laumans gedurende zijn loopbaan het werk van de grondlegger van de haptonomie Frans Veldman verdergezet. Luister naar een gesprek over de bewogen geschiedenis van haptonomie.

Het Hapsis Huis radio LIVE

Voor Het Hapsis Huis radio LIVE wordt de gewoonlijke uitzending, zoals hierboven in deze radiogids vermeld, onderbroken. Ververs indien nodig deze website en klik op de knop van de radiospeler om te kunnen luisteren. Aankondigingen van Het Hapsis Huis radio LIVE vermelden we onder Activiteiten. Afleveringen van Het Hapsis Huis radio LIVE zijn daar ook terug te luisteren.