‘Jij mag zijn zoals je bent’ – schilderijen van Saskia Versaan

‘Jij mag zijn zoals je bent, om te worden die je bent, maar nog niet kunt zijn. En je mag het worden op jouw wijze en op jouw uur.’ (Dr. Anna Terruwe)

Data:

Nog niet bekend

Openingstijden:

Nog niet bekend

Locatie:

Nog niet bekend

Toegang:

Gratis

Contact:

Telefoon 06-16022909. Gebruik van e-mail heeft de voorkeur.

Saskia Versaan

Saskia Versaan (1963) schildert zo’n jaar of twintig. In haar dagelijkse werk richt zij zich op persoonlijke groeiprocessen van kinderen en werkt in het onderwijs ook als beeldcoach. Niets in het leven is vanzelfsprekend, stelt Saskia, omdat ze steevast in het leven nieuwsgierig blijft. Zij experimenteert dan ook met schildertechnieken waarmee vormen ontstaan die raamwerken op het leven bieden. Haar kunstwerken zijn met de natuur verbonden en vaak onbewuste herinneringen die tijdens haar reizen over de hele wereld zijn opgedaan. 

Quotes 

‘In schilderen kom ik mezelf tegen. Schilderen is een persoonlijke reflectie.’ 

‘Is het werk voor mij nabij of veraf?’ 

‘Durf ik kwetsbaar te zijn? En wanneer ben ik tevreden?’  

Inspiratie 

‘Jij mag zijn zoals je bent, om te worden die je bent, maar nog niet kunt zijn. En je mag het worden op jouw wijze en op jouw uur.’ – Dr. Anna Terruwe, psychiater (Vierlingsbeek, 1911 – Deurne, 2004), grondlegster van de bevestigingsleer.

24 uur per dag radio vanuit Het Hapsis Huis

Deze link opent in een pop-up

RADIOGIDS

Herhaling Het Hapsis Huis radio LIVE

Duur ongeveer 70 minuten
Uitzending sinds 27 november 2021

Het Hapsis Huis radio LIVE met geboortecoach Yolande Kusse, uitgezonden in de zomer van 2021

Als een voorbereiding op je bevalling is het goed om na te denken wie er tijdens de bevalling bij jou zal zijn. De meeste zwangere vrouwen kiezen voor hun partner, maar er zijn ook vrouwen die graag een zus, een vriendin of een moeder bij de bevalling willen hebben. Je kunt ook kiezen voor een doula. Ze is een extra steun tijdens de zwangerschap, de bevalling en soms erna. De doula lijkt een nieuw verschijnsel in de wereld van geboortezorg maar niets blijkt minder waar.

Kunsten van Het Hapsis Huis

Duur ongeveer 30 minuten
Uitzending sinds 27 november 2021

Herhaling Het Hapsis Huis radio LIVE met componist & muziekproducent Bouke Hennipman, uitgezonden in de zomer van 2021

Bouke Hennipman praat ons bij over zijn nieuwste muziekproducties. Bouke studeerde in 2019 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht in de richting Muziek & Technologie. Door het grote aanbod aan media-muziek is het volgens hem erg belangrijk om een eigen karakter aan muziek te geven. Een rode draad wordt daarom steeds beter hoorbaar in zijn veelzijdige werk. 

Filosofie van Het Hapsis Huis

Duur ongeveer 50 minuten
Uitzending sinds 27 november 2021

Het bewogen verleden van de haptonomie

Artikelen van oud-hoofdredacteur van het vaktijdschrift Haptonomisch Contact en haptotherapeut Wim Laumans beschrijven een ethisch fundament van haptonomie.

Daarmee heeft Laumans gedurende zijn loopbaan het werk van de grondlegger van de haptonomie Frans Veldman verdergezet. Luister naar een gesprek over de bewogen geschiedenis van haptonomie.

Het Hapsis Huis radio LIVE

Voor Het Hapsis Huis radio LIVE wordt de gewoonlijke uitzending, zoals hierboven in deze radiogids vermeld, onderbroken. Ververs indien nodig deze website en klik op de knop van de radiospeler om te kunnen luisteren. Aankondigingen van Het Hapsis Huis radio LIVE vermelden we onder Activiteiten. Afleveringen van Het Hapsis Huis radio LIVE zijn daar ook terug te luisteren.