Dynamisch organische beelden van Jan Pijpker

Jan Pijpker, ‘De wolk’ (zwart serpentijn), 2015

Data:

Nog niet bekend

Openingstijden:

Nog niet bekend

Locatie:

Eemstraat 7, 3522 SN, Utrecht
(Stichting Hapsis Utrecht, Praktijk Leander Tijdhof)

Toegang:

Gratis

Aanwezigheid kunstenaar:

Nog niet bekend

Jan Pijpker

De organische kunstwerken van steen van Jan Pijpker (1951) zijn sterk verbonden met de omliggende ruimte waarmee ze naast de organiek een extra dynamiek krijgen. De kunstenaar heeft van oorsprong een technische opleiding. Daarnaast volgde hij de opleidingen Genezend Tekenen en Mandala Tekenen. Sinds eind jaren tachtig geeft Pijpker cursus in mandala tekenen. Geleidelijk aan ervoer de kunstenaar deze vorm als te beperkt. Zodoende ging hij op zoek en volgde diverse cursussen op spiritueel gebied. Jan kwam in aanraking met verschillende vormen van tekenen die in diverse culturen van oudsher bestaan en werd hierin geschoold. Jan Pijpker is de maker van het logo van Stichting Hapsis Utrecht en van het beeld van het Kennisweb haptonomie. 

Contact

Telefoon 06-16022909. Gebruik van e-mail heeft de voorkeur. 

Met dank aan