Het Hapsis Huis radio LIVE met Yolande Kusse

Datum:

Woensdag 22 september 2021

Aanvangstijd:

11:30 uur

Eindtijd:

± 12:30 uur

Studiogaste:

Yolande Kusse: ‘Na de geboorte van mijn kleindochter hoorde ik voor het eerst over de doula. De opleiding tot doula voelde als thuiskomen. Sinds 2015 heb ik stellen, alleenstaande vrouwen en vrouwen met een migratie achtergrond begeleid. (…) Vroedvrouw worden was een gedroomde wens. Het liep toch anders, na de opleiding tot kinderverpleegkundige (…) koos ik voor het beroep van wijkverpleegkundige.’ Meer hier op de website van Yolande Kusse.

Informatie

Als een voorbereiding op je bevalling is het goed om na te denken wie er tijdens de bevalling bij jou zal zijn. Bij wie voel jij je prettig en veilig? De meeste zwangere vrouwen kiezen voor hun partner, maar er zijn ook vrouwen die graag een zus, een vriendin of een moeder bij de bevalling willen hebben.

Je kunt ook kiezen voor een doula. Ze is meestal een extra steun tijdens de zwangerschap, de bevalling en soms erna.

Doula is een Oudgrieks woord voor ‘dienende vrouw’ en is een soort geboortecoach. De doula lijkt misschien een nieuw verschijnsel in de wereld van zwangerschap en geboortezorg maar niets blijkt minder waar.

Het gesprek met Yolande Kusse is na uitzending terug te luisteren in de SoundCloud van Het Hapsis Huis radio. Met vriendelijk dank aan Libiticum en SPRTV Productions.

Illustratie: Doula Gaia