Het Hapsis Huis radio LIVE met dichter Marlon Wong-Sioe

Datum:

Dinsdag 9 mei 2021

Aanvangstijd:

14:00 uur

Eindtijd:

± 14:30 uur

Studiogast:

Marlon Wong-Sioe

Terugluisteren:

Luister het gesprek met Marlon Wong-Sioe hier terug

Informatie

‘Velden van Smaragd’ is een dichtbundel geïnspireerd op de betoverende schoonheid van de natuur. Vaak wordt over het hoofd gezien wat voor schoonheid de natuur ons biedt. Laat je meevoeren door velden groen als schitterend smaragd en naar andere verre oorden. Ontdek de diepe bossen, de diepe aarde, beekjes stromend helder water en de nacht bezaaid met duizenden fonkelende sterren! Ontdek zo ook meer de pracht te ervaren in het dagelijkse bestaan. Sta stil bij betoverende schoonheid met deze dichtbundel. Gun jezelf een moment van rust, wandelend door velden van smaragd. ‘Velden van Smaragd’ is een uitgave van Boekscout in Soest.

Marlon Wong-Sioe is, behalve schrijver van ‘Een Spirituele Samenleving: een gids om mens-, dier- en milieuvriendelijk samen te leven’, auteur van de recente dichtbundel ‘Velden van smaragd’ die hij in deze uitzending bespreekt. Marlon is theologisch geschoold en vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in spiritualiteit: ’Spiritualiteit is iets waar ieder individu zelf voor kan kiezen. het gaat zeker ook om het ervaren van verbondenheid met anderen. Mensen kunnen elkaar steunen op hun pad. Maar je hebt niet pers se een groep nodig om het spirituele pad dat bij jou past te bewandelen. Ook geen tussenpersoon, geen priester’, stelde hij in een eerder interview.

24 uur per dag radio vanuit Het Hapsis Huis

Deze link opent in een pop-up

RADIOGIDS

Herhaling Het Hapsis Huis radio LIVE

Duur ongeveer 70 minuten
Uitzending sinds 27 november 2021

Het Hapsis Huis radio LIVE met geboortecoach Yolande Kusse, uitgezonden in de zomer van 2021

Als een voorbereiding op je bevalling is het goed om na te denken wie er tijdens de bevalling bij jou zal zijn. De meeste zwangere vrouwen kiezen voor hun partner, maar er zijn ook vrouwen die graag een zus, een vriendin of een moeder bij de bevalling willen hebben. Je kunt ook kiezen voor een doula. Ze is een extra steun tijdens de zwangerschap, de bevalling en soms erna. De doula lijkt een nieuw verschijnsel in de wereld van geboortezorg maar niets blijkt minder waar.

Kunsten van Het Hapsis Huis

Duur ongeveer 30 minuten
Uitzending sinds 27 november 2021

Herhaling Het Hapsis Huis radio LIVE met componist & muziekproducent Bouke Hennipman, uitgezonden in de zomer van 2021

Bouke Hennipman praat ons bij over zijn nieuwste muziekproducties. Bouke studeerde in 2019 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht in de richting Muziek & Technologie. Door het grote aanbod aan media-muziek is het volgens hem erg belangrijk om een eigen karakter aan muziek te geven. Een rode draad wordt daarom steeds beter hoorbaar in zijn veelzijdige werk. 

Filosofie van Het Hapsis Huis

Duur ongeveer 50 minuten
Uitzending sinds 27 november 2021

Het bewogen verleden van de haptonomie

Artikelen van oud-hoofdredacteur van het vaktijdschrift Haptonomisch Contact en haptotherapeut Wim Laumans beschrijven een ethisch fundament van haptonomie.

Daarmee heeft Laumans gedurende zijn loopbaan het werk van de grondlegger van de haptonomie Frans Veldman verdergezet. Luister naar een gesprek over de bewogen geschiedenis van haptonomie.

Het Hapsis Huis radio LIVE

Voor Het Hapsis Huis radio LIVE wordt de gewoonlijke uitzending, zoals hierboven in deze radiogids vermeld, onderbroken. Ververs indien nodig deze website en klik op de knop van de radiospeler om te kunnen luisteren. Aankondigingen van Het Hapsis Huis radio LIVE vermelden we onder Activiteiten. Afleveringen van Het Hapsis Huis radio LIVE zijn daar ook terug te luisteren.