Podcast: De praktijk Health Centre Chõ van Milou van Rooij – de Vries in Maarssen

Datum:

Opname: zaterdag 2 april 2022

Studiogast:

Milou van Rooij – de Vries

Presentatie:

José Dusol

Luisteren:

Luister hier >>

Informatie

Presentatrice José Dusol van Het Hapsis Huis radio onderzoekt in haar podcasts diverse behandelmethoden die mensen wat gelukkiger kunnen maken. Mogelijk zijn de methoden een goede aanvulling op een therapie die al ergens wordt gevolgd.

In haar serie ‘Praktijk van de haptotherapeut’ onderzoekt presentatrice José Dusol al langer het ambacht van haptotherapie. Verschillende podcasts zijn daarover te vinden onder Activiteiten op deze website. In deze podcast richt ze zich op de reflexintegratiemethode MNRI®.

Milou van Rooij – de Vries richt zich in haar praktijk op trauma, leerproblemen, prikkelverwerking, gedragsproblemen, voeding en verschillende lichamelijke klachten waarvoor ze de reflexintegratiemethode MNRI® inzet. Die integreert naast losse reflexen ook hele systemen zoals de orale reflexen en gezichtsreflexen. Deze podcast gaat speciaal over de behandeling bij eetstoornissen waaronder Avoidant Restrictive Food Intake Disorder (ARFID).

Relevante koppeling:

Health Centre Chõ

24 uur per dag radio vanuit Het Hapsis Huis

Deze link opent in een pop-up

RADIOGIDS

Het Wilde Oog

Duur ± 60 minuten
Uitzending sinds 5 augustus 2022

Met als motto ‘Wild Kijken & Lenig Denken’ ensceneert Het Wilde Oog ontmoetingen tussen culturen, resulterend in fotoreeksen, theatrale documentaires, performances en publicaties.

Over het grote project met de ‘Spakenburgse diva’s’ een gesprek met Hans Lemmerman van Het Wilde Oog. Bovenstaande foto van de diva’s is gemaakt door Wout Nooitgedagt.

Mental rock-‘n-roll

Duur ± 60 minuten
Uitzending sinds 6 september 2022

Jeroen Graus verbeeldt in zijn tekenkunst de relatie van de mens met de voortschrijdende technologie. ‘Want’, zo zei hij eerder, ’we worden allemaal steeds meer ingebed in allerlei technologische ontwikkelingen. Dat doet iets met ons.’

Het werk van Jeroen Graus is virtuoos, vrij en stilistisch uiteenlopend. Misschien een outsider voor nu en een insider voor straks.

Zin in je pensioen

Duur ± 45 minuten
Uitzending sinds 8 juni 2022

Zomaar zou kunnen worden gedacht dat iedereen staat te trappelen om met pensioen te gaan. Maar pensionering blijkt de meest impactvolle transitie die een mens doormaakt in zijn leven.

Maaike Boomstra heeft vele mensen geïnterviewd over het aanstaande pensioen voor haar boek ‘Zin in je pensioen’ en coacht mensen in de aanloop naar de pensioneringsdatum.

Het Verhaal

Duur ± 20 minuten
Uitzending sinds 3 mei 2022

In uitzendingen van Het Hapsis Huis radio LIVE met Het Verhaal staan verhalen centraal die te maken hebben met ervaringen, wijsheid die daaruit volgt en de bijdrage daarvan aan onze cultuur. In deze uitzending neemt geboortecoach Yolande Kusse het woord. Heb je ook een verhaal dat raakt? Neem contact met de redactie op via deze website.

De benadering van Karl Jaspers

Duur ± 60 minuten
Uitzending sinds 1 mei 2022

Praktijk Maieutiek van filosofe Petra Bolhuis in het Groningse Baflo staat voor het stellen van de juiste vragen en het bieden van filosofische kennis waarmee mensen zelf praktisch aan de slag kunnen.

In deze uitzending wordt met name de filosofie van Karl Jaspers (1883-1969) belicht maar ook worden filosofen Hannah Arendt, Markus Gabriel en Martin Heidegger besproken.

Het Hapsis Huis radio LIVE

Voor Het Hapsis Huis radio LIVE wordt de uitzending, zoals in deze radiogids vermeld, onderbroken. Edities van dit programma vermelden we onder Activiteiten. Alle uitzendingen van Het Hapsis Huis radio LIVE zijn daar terug te luisteren.