Podcast: De praktijk Health Centre Chõ van Milou van Rooij – de Vries in Maarssen

Datum:

Opname: zaterdag 2 april 2022

Studiogast:

Milou van Rooij – de Vries

Presentatie:

José Dusol

Luisteren:

Luister hier >>

Informatie

Presentatrice José Dusol van Het Hapsis Huis radio onderzoekt in haar podcasts diverse behandelmethoden die mensen wat gelukkiger kunnen maken. Mogelijk zijn de methoden een goede aanvulling op een therapie die al ergens wordt gevolgd.

In haar serie ‘Praktijk van de haptotherapeut’ onderzoekt presentatrice José Dusol al langer het ambacht van haptotherapie. Verschillende podcasts zijn daarover te vinden onder Activiteiten op deze website. In deze podcast richt ze zich op de reflexintegratiemethode MNRI®.

Milou van Rooij – de Vries richt zich in haar praktijk op trauma, leerproblemen, prikkelverwerking, gedragsproblemen, voeding en verschillende lichamelijke klachten waarvoor ze de reflexintegratiemethode MNRI® inzet. Die integreert naast losse reflexen ook hele systemen zoals de orale reflexen en gezichtsreflexen. Deze podcast gaat speciaal over de behandeling bij eetstoornissen waaronder Avoidant Restrictive Food Intake Disorder (ARFID).

Relevante koppeling:

Health Centre Chõ

24 uur per dag radio vanuit Het Hapsis Huis

Deze link opent in een pop-up

RADIOGIDS

Troost in de filosofie

Duur ± 70 minuten
Uitzending sinds 13 maart 2022

Soms lijden we aan het leven en zoeken we troost. Dat is het thema van een tiental hoorcolleges die filosofe Petra Bolhuis en gepensioneerd psychiater Gradus van Florestein verzorgen in het hoger onderwijs. Het recent verschenen boek van de Canadese historicus Michael Ignatieff draagt bij aan de basis voor deze lessenreeks.

Naar de nieuwe samenleving

Duur ± 30 minuten
Uitzending sinds 7 april 2022

In een samenleving met angst, verdriet en woede die zich vaak uiten in oorlog, misdaad, hongersnood en milieuvervuiling hebben weinigen zin terwijl die toch dagelijkse realiteit blijkt. Kan het anders?

Ja, schrijft Marlon Wong-Sioe in zijn boek ‘Een Spirituele Samenleving’. Voor verandering is innerlijke goedheid nodig.

Het Verhaal

Duur ± 20 minuten
Uitzending sinds 3 mei 2022

In uitzendingen van Het Hapsis Huis radio LIVE met Het Verhaal staan verhalen centraal die te maken hebben met ervaringen, wijsheid die daaruit volgt en de bijdrage daarvan aan onze cultuur. In deze uitzending neemt geboortecoach Yolande Kusse het woord. Heb je ook een verhaal dat raakt? Neem contact met de redactie op via deze website.

De benadering van Karl Jaspers

Duur ± 60 minuten
Uitzending sinds 1 mei 2022

Praktijk Maieutiek van filosofe Petra Bolhuis in het Groningse Baflo staat voor het stellen van de juiste vragen en het bieden van filosofische kennis waarmee mensen zelf praktisch aan de slag kunnen.

In deze uitzending wordt met name de filosofie van Karl Jaspers (1883-1969) belicht maar ook worden filosofen Hannah Arendt, Markus Gabriel en Martin Heidegger besproken.

Het Hapsis Huis radio LIVE

Voor Het Hapsis Huis radio LIVE wordt de gewoonlijke uitzending, zoals hierboven in deze radiogids vermeld, onderbroken. Ververs indien nodig deze website en klik op de knop van de radiospeler om te kunnen luisteren. Aankondigingen van Het Hapsis Huis radio LIVE vermelden we onder Activiteiten. Afleveringen van Het Hapsis Huis radio LIVE zijn daar ook terug te luisteren.