Het Hapsis Huis radio LIVE over realiteit in beweging

Datum:

Zondag 13 maart 2022

Aanvangstijd:

14:00 uur

Eindtijd:

± 15:00 uur

Studiogast:

Gradus van Florestein

Informatie

Auteur en inmiddels gepensioneerd psychiater Gradus Van Florestein publiceerde in 2002 zijn boek ‘Transpersoonlijke psychiatrie – Realiteit in beweging’. Het boek kreeg een tweede druk in 2008. In 2009 publiceerde Van Florestein zijn boek ‘De depressie vanuit verschuivend perspectief’. Beide publicaties zijn verschenen bij Uitgeverij Akasha te Eeserveen.

In 2021 verscheen bij Uitgeverij Van Warven in Kampen het werk ‘Rattenvangers van het onbehagen’. Dit boek schreef Gradus van Florestein in samenwerking met filosofen Petra Bolhuis en Theo Meereboer als een reflectie op de actuele politieke situatie bezien vanuit de recente geschiedenis. Een eerder interview in Het Hapsis Huis radio LIVE over totalitarisme en ‘Rattenvangers van het onbehagen’ is hier te beluisteren.

Gradus van Florestein is samen met Hadewey Maris oprichter van The school of New Directions in 1990. In eerste instantie was ‘The school’ in Nederland een afdeling van The school of New Directions in het Verenigd Koninkrijk. Toen The school daar ophield te bestaan ging de afdeling onder dezelfde naam in het Nederlandse Gieten verder.

Behalve met familieopstellingen houdt Gradus van Florestein zich binnen The school of New Directions bezig met cursussen en opleidingen waaronder ‘Transgenerationeel werken, werken met opstellingen’, ‘De weg voorbij de dood’ en ‘Bezielend ouder worden’. De twee laatstgenoemde cursussen geeft Gradus van Florestein samen met docente aan The school of New Directions Rineke Van Voorn.

Het gesprek met Gradus van Florestein is na uitzending terug te luisteren in de SoundCloud van Het Hapsis Huis radio. Met vriendelijk dank aan Libiticum en SPRTV Productions.