Het Hapsis Huis radio LIVE Actueel met filmregisseur Jörgen Scholtens

Datum:

Donderdag 16 september 2021

Aanvangstijd:

19:30 uur

Eindtijd:

± 20:00 uur

Studiogast:

Jörgen Scholtens, acteur en regisseur

Terugluisteren:

Luister het gesprek met Jörgen Scholtens hier terug

Informatie

Regisseur Jörgen Scholtens over zijn nieuwe televisiefilm ‘Little Amsterdam’ die voor de publieke omroep is gemaakt.

In de absurde tragikomedie ‘Little Amsterdam’ gaat Lenie (gespeeld door Anneke Blok) haar eenzaamheid te lijf door het oude kamertje van haar reeds vertrokken zoon te verhuren aan toeristen. Hoewel ze geniet van het gezelschap van haar jonge gasten moet dit allemaal stiekem omdat de buurtbewoners (gespeeld door onder anderen Kees Hulst, Beppie Melissen en Frank Lammers) een hekel hebben aan het gedrag van toeristen. Sinds hun ingeslapen stadje door marketingmannetjes is omgedoopt tot Little Amsterdam, sterft het er van de rolkoffers. Buitenlandse gasten zijn allerminst welkom en iedereen die hier anders over denkt, wordt verstoten door de buurt. Lenie moet uiterst voorzichtig zijn en ze verplicht al haar gasten ongezien het huis via de brandtrap te betreden. Niemand heeft weet van Lenie’s stiekeme verhuur, totdat een Ierse toerist met veel kabaal van haar brandtrap valt. (Producent: Millstreet Films.)

‘Little Amsterdam’ is via televisie te zien op donderdag 7 oktober 2021 vanaf 22:15 uur op NPO3. De film is ook te zien tijdens het Nederlands Film Festival.

Op Het Hapsis Huis radio is Jörgen Scholtens ook te horen over acteermethoden. Raadpleeg de radiogids op deze website.

24 uur per dag radio vanuit Het Hapsis Huis

Deze link opent in een pop-up

RADIOGIDS

Herhaling Het Hapsis Huis radio LIVE

Duur ongeveer 70 minuten
Uitzending sinds 27 november 2021

Het Hapsis Huis radio LIVE met geboortecoach Yolande Kusse, uitgezonden in de zomer van 2021

Als een voorbereiding op je bevalling is het goed om na te denken wie er tijdens de bevalling bij jou zal zijn. De meeste zwangere vrouwen kiezen voor hun partner, maar er zijn ook vrouwen die graag een zus, een vriendin of een moeder bij de bevalling willen hebben. Je kunt ook kiezen voor een doula. Ze is een extra steun tijdens de zwangerschap, de bevalling en soms erna. De doula lijkt een nieuw verschijnsel in de wereld van geboortezorg maar niets blijkt minder waar.

Kunsten van Het Hapsis Huis

Duur ongeveer 30 minuten
Uitzending sinds 27 november 2021

Herhaling Het Hapsis Huis radio LIVE met componist & muziekproducent Bouke Hennipman, uitgezonden in de zomer van 2021

Bouke Hennipman praat ons bij over zijn nieuwste muziekproducties. Bouke studeerde in 2019 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht in de richting Muziek & Technologie. Door het grote aanbod aan media-muziek is het volgens hem erg belangrijk om een eigen karakter aan muziek te geven. Een rode draad wordt daarom steeds beter hoorbaar in zijn veelzijdige werk. 

Filosofie van Het Hapsis Huis

Duur ongeveer 50 minuten
Uitzending sinds 27 november 2021

Het bewogen verleden van de haptonomie

Artikelen van oud-hoofdredacteur van het vaktijdschrift Haptonomisch Contact en haptotherapeut Wim Laumans beschrijven een ethisch fundament van haptonomie.

Daarmee heeft Laumans gedurende zijn loopbaan het werk van de grondlegger van de haptonomie Frans Veldman verdergezet. Luister naar een gesprek over de bewogen geschiedenis van haptonomie.

Het Hapsis Huis radio LIVE

Voor Het Hapsis Huis radio LIVE wordt de gewoonlijke uitzending, zoals hierboven in deze radiogids vermeld, onderbroken. Ververs indien nodig deze website en klik op de knop van de radiospeler om te kunnen luisteren. Aankondigingen van Het Hapsis Huis radio LIVE vermelden we onder Activiteiten. Afleveringen van Het Hapsis Huis radio LIVE zijn daar ook terug te luisteren.