Het Hapsis Huis radio LIVE met mental rock-‘n-roll

Datum:

Dinsdag 6 september 2022

Aanvangstijd:

13:00 uur

Eindtijd:

± 14:00 uur

Studiogast:

Jeroen Graus, beeldend kunstenaar en maker van mental rock-‘n-roll

Terugluisteren:

Terugluisterlink volgt nog

Informatie

‘In de maatschappelijke orde zit van alles verborgen. Het is er wel en we voelen het soms, maar je ziet het niet. Ik probeer daar aspecten van weer te geven’, vertelde Jeroen Graus eerder.

Zo verbeeldt Jeroen Graus als kunstenaar de relatie van de mens met de voortschrijdende technologie. ‘Want’, zo vervolgde hij toen, ’we worden allemaal steeds meer ingebed in allerlei technologische ontwikkelingen. Dat doet iets met ons. Er valt niet aan te ontkomen.’

Het werk van Jeroen Graus heeft een outsider-achtige kwaliteit. Het is virtuoos, vrij en stilistisch uiteenlopend. Misschien een outsider voor nu en een insider voor straks. Maak kennis met Jeroen in Het Hapsis Huis radio LIVE.

Relevante koppelingen

Jeroen Graus

Fundament of Construction

 

24 uur per dag radio vanuit Het Hapsis Huis

Deze link opent in een pop-up

RADIOGIDS

Het Wilde Oog

Duur ± 60 minuten
Uitzending sinds 5 augustus 2022

Met als motto ‘Wild Kijken & Lenig Denken’ ensceneert Het Wilde Oog ontmoetingen tussen culturen, resulterend in fotoreeksen, theatrale documentaires, performances en publicaties.

Over het grote project met de ‘Spakenburgse diva’s’ een gesprek met Hans Lemmerman van Het Wilde Oog. Bovenstaande foto van de diva’s is gemaakt door Wout Nooitgedagt.

Troost in de filosofie

Duur ± 70 minuten
Uitzending sinds 13 maart 2022

Soms lijden we aan het leven en zoeken we troost. Dat is het thema van een tiental hoorcolleges die filosofe Petra Bolhuis en gepensioneerd psychiater Gradus van Florestein verzorgen in het hoger onderwijs. Het recent verschenen boek van de Canadese historicus Michael Ignatieff draagt bij aan de basis voor deze lessenreeks.

Zin in je pensioen

Duur ± 45 minuten
Uitzending sinds 8 juni 2022

Zomaar zou kunnen worden gedacht dat iedereen staat te trappelen om met pensioen te gaan. Maar pensionering blijkt de meest impactvolle transitie die een mens doormaakt in zijn leven.

Maaike Boomstra heeft vele mensen geïnterviewd over het aanstaande pensioen voor haar boek ‘Zin in je pensioen’ en coacht mensen in de aanloop naar de pensioneringsdatum.

Het Verhaal

Duur ± 20 minuten
Uitzending sinds 3 mei 2022

In uitzendingen van Het Hapsis Huis radio LIVE met Het Verhaal staan verhalen centraal die te maken hebben met ervaringen, wijsheid die daaruit volgt en de bijdrage daarvan aan onze cultuur. In deze uitzending neemt geboortecoach Yolande Kusse het woord. Heb je ook een verhaal dat raakt? Neem contact met de redactie op via deze website.

De benadering van Karl Jaspers

Duur ± 60 minuten
Uitzending sinds 1 mei 2022

Praktijk Maieutiek van filosofe Petra Bolhuis in het Groningse Baflo staat voor het stellen van de juiste vragen en het bieden van filosofische kennis waarmee mensen zelf praktisch aan de slag kunnen.

In deze uitzending wordt met name de filosofie van Karl Jaspers (1883-1969) belicht maar ook worden filosofen Hannah Arendt, Markus Gabriel en Martin Heidegger besproken.

Het Hapsis Huis radio LIVE

Voor Het Hapsis Huis radio LIVE wordt de gewoonlijke uitzending, zoals hierboven in deze radiogids vermeld, onderbroken. Ververs indien nodig deze website en klik op de knop van de radiospeler om te kunnen luisteren. Aankondigingen van Het Hapsis Huis radio LIVE vermelden we onder Activiteiten. Afleveringen van Het Hapsis Huis radio LIVE zijn daar ook terug te luisteren.