24 uur per dag radio vanuit Het Hapsis Huis

Deze link opent in een pop-up

TERUGLUISTEREN

Melding op dinsdag 24 januari 2023

Aan de mogelijkheid om terug te kunnen luisteren wordt hier nog gewerkt. Alle (live-)programma’s zijn en blijven ook terug te luisteren via onze pagina’s onder Activiteiten via het hoofdmenu van deze website.

Team Het Hapsis Huis

RADIOGIDS

Het Wilde Oog

Duur ± 60 minuten
Uitzending sinds 5 augustus 2022

Met als motto ‘Wild Kijken & Lenig Denken’ ensceneert Het Wilde Oog ontmoetingen tussen culturen, resulterend in fotoreeksen, theatrale documentaires, performances en publicaties.

Over het grote project met de ‘Spakenburgse diva’s’ een gesprek met Hans Lemmerman van Het Wilde Oog. Bovenstaande foto van de diva’s is gemaakt door Wout Nooitgedagt.

Mensgerichte zorg

Duur ± 50 minuten
Uitzending sinds 12 januari 2023

Medewerkers van Stichting Mens Achter de Patiënt (MAP) dragen bij aan een mensgerichte zorg met mensgericht onderwijs. Een programma daarvoor is recentelijk ontwikkeld in samenwerking met de universiteit in Maastricht.

Een gesprek met directeuren Marcel Verhoeven en Froukje Zwinkels.

Oekraïne en de vrede

Duur ± 40 minuten
Uitzending sinds 15 december 2022

Een overzicht van de ontwikkelingen in en over Oekraïne en de wegen naar een duurzame vrede. Een gesprek met onderzoeksjournalist Peter Ramselaar.

Mental rock-‘n-roll

Duur ± 60 minuten
Uitzending sinds 6 september 2022

Jeroen Graus verbeeldt in zijn tekenkunst de relatie van de mens met de voortschrijdende technologie. ‘Want’, zo zei hij eerder, ’we worden allemaal steeds meer ingebed in allerlei technologische ontwikkelingen. Dat doet iets met ons.’

Het werk van Jeroen Graus is virtuoos, vrij en stilistisch uiteenlopend. Misschien een outsider voor nu en een insider voor straks.

Hulp bij mantelzorg

Duur ± 40 minuten
Uitzending sinds 13 januari 2023

Als mantelzorgmakelaar zet Frederieke van Os-Hartman zich in voor mantelzorgers die de zorg op zich hebben genomen voor mensen uit hun netwerk waar voor langere tijd zorg nodig is. Ervaring leert dat dit een steeds zwaardere taak kan worden terwijl die nog altijd uit liefde gedaan wordt. 

Vaders & Zonen

Duur ± 45 minuten
Uitzending sinds 6 oktober 2022

Filmregisseur Jörgen Scholtens over zijn nieuwste film ‘Vaders & Zonen’. De film is geproduceerd voor Videoland.

Het gesprek spitst zich toe op het productieproces. ‘Vaders & Zonen’ volgt op ‘Little Amsterdam’ die eerder voor de publieke omroep werd gemaakt.

Zin in je pensioen

Duur ± 45 minuten
Uitzending sinds 8 juni 2022

Zomaar zou kunnen worden gedacht dat iedereen staat te trappelen om met pensioen te gaan. Maar pensionering blijkt de meest impactvolle transitie die een mens doormaakt in zijn leven.

Maaike Boomstra heeft vele mensen geïnterviewd over het aanstaande pensioen voor haar boek ‘Zin in je pensioen’ en coacht mensen in de aanloop naar de pensioneringsdatum.

Het Verhaal

Duur ± 20 minuten
Uitzending sinds 3 mei 2022

In uitzendingen van Het Hapsis Huis radio LIVE met Het Verhaal staan verhalen centraal die te maken hebben met ervaringen, wijsheid die daaruit volgt en de bijdrage daarvan aan onze cultuur. In deze uitzending neemt geboortecoach Yolande Kusse het woord. Heb je ook een verhaal dat raakt? Neem contact met de redactie op via deze website.

De benadering van Karl Jaspers

Duur ± 60 minuten
Uitzending sinds 1 mei 2022

Praktijk Maieutiek van filosofe Petra Bolhuis in het Groningse Baflo staat voor het stellen van de juiste vragen en het bieden van filosofische kennis waarmee mensen zelf praktisch aan de slag kunnen.

In deze uitzending wordt met name de filosofie van Karl Jaspers (1883-1969) belicht maar ook worden filosofen Hannah Arendt, Markus Gabriel en Martin Heidegger besproken.

Het Hapsis Huis radio LIVE

Voor Het Hapsis Huis radio LIVE wordt de uitzending, zoals in deze radiogids vermeld, onderbroken. Edities van dit programma vermelden we onder Activiteiten. Alle uitzendingen van Het Hapsis Huis radio LIVE zijn daar terug te luisteren.